Må innrømme å si at de som var best var kakene. Lagde sånn glasur som man har på gulrot kakene så den ble mega god ;) slenger med oppskriftene :) Vaffler var også med i kveld men hvem har vel ikke sett ei vaffelplate før.. de var isåfall gooode ;)
Krydderkake
Ingredienser:1 liter kefir 8 dl sukker 3 ts natron 3 ts kanel 150 g smør 12 dl hvetemel Glasur:150 g smør melis til glasuren er bra 200 gr naturell philedelfia kremost litt lime/sitron saft 1 ts vaniljesukker | ||
Fremgangsmåte:Ha kefir i en stor rørebolle og tilsett sukker, natron og kanel. Smelt smøret og bland i og bland til slutt i hvetemelet. Rør til en klumpfri deig (se tips). Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 35 min til den er gylden og gjennomstekt. Til glasuren smeltes smøret i en kjele. Rør i resten til en glatt og klumpfri glasur. La den ferdigstekte kaken avkjøles til den er lunken. Smør så glasuren på kaken. Dryss eventuelt over litt kakestrøssel til pynt og del kaken deretter opp i passe store firkanter.
| ||
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar